Nieuws

Actie Kerkbalans 2019: aftrekpost in uw aangifte Inkomstenbelasting

Uw bijdrage aan de actie Kerkbalans geldt voor de belastingdienst als gift en is wellicht aftrekbaar in uw aangifte inkomstenbelasting. De belastingdienst hanteert hiervoor een drempelbedrag, namelijk 1% van u drempelinkomen. Wat u meer betaalt mag u aftrekken. Maar weet u dat die grenzen niet gelden voor een periodieke gift?
Een periodieke gift is een gift waarbij u voor minimaal vijf jaar een vast bedrag per jaar schenkt. Tot 1 januari 2014 moest u daarvoor naar een notaris. Dat hoeft niet meer. U kunt een periodieke gift nu zelf vastleggen in een overeenkomst. Periodieke giften zijn volledig aftrekbaar van de belasting, zonder drempel of maximum. Kiest u ervoor dit belastingvoordeel ten goede te laten komen aan de gemeente, dan kunt u uw bijdrage aan de gemeente verhogen zonder dat het u meer kost. Meer informatie over deze regeling vindt u op www.belastingdienst.nl

Mocht u hulp nodig hebben bij het uitzoeken van de mogelijkheden of het opmaken van een overeenkomst neemt u dan contact op met het College van Kerkrentmeester via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. U kunt de ingevulde overeenkomst ook hier naar toe mailen. Dan nemen we daarna contact met u op.

Zoeken

ONDERWERPEN

LAATSTE TWEETS

Cantate BWV 27: Wer weiss, wie nahe mir mein Ende https://t.co/82jyY92qMK https://t.co/pB1bivhrfA

Lelystraat 49, 8265 BB Kampen

Impressie

© Copyright 2017 . Alle rechten voorbehouden website door web by step

Zoeken